lauantai 2. kesäkuuta 2012

Hany

25.12. Viimeinen niitti tuli eilen, eli kesken jäi urakka tällä kertaa. 14 valmista, kolme purettua ja kolme jäi ufoiksi eli valmistuvat pikkuhiljaa.

Mitä opin seuraavaan tempaukseen? Isoja töitä enintään 1/kk tempauksen kestoaikaan ja loput sukkia tms. kevyempää. Hyvä mieli kuitenkin :) eli kiitos kaikille seurasta!!

Jospa aloittaisi vaikka joululahjoja kerrankin ajoissa...

Tässä vielä lopullinen, 6.8. päivitetty lista töistäni:

1) Miesten sukat pojalle joululahjaksi - Lana Grossa /aloitettu 24.6. - VALMIS 20.9. kuva
2) Naisten sukat itselle - Regia World Collage color/aloitettu 24.6. - VALMIS 28.7. kuva
3) Naisten sukat siskolle joululahjaksi - Nalle Syksy/aloitettu 24.6. - VALMIS 11.8. kuva
4) Miesten sukat joululahjaksi - Nalle Colori/aloitettu 25.6. - VALMIS 30.6. kuva
5) Naisten saapassukat joululahjaksi - 7 v Polkka/aloitettu 27.6. - VALMIS 27.11. kuva
6) Miesten saapassukat joululahjaksi - 7 v Polkka/aloitettu 27.6. - VALMIS 30.11. kuva
7) Naisen pusero itselle (M) - Schachenmayr Fine Wool/aloitettu 27.6. - purettu 24.12.
8) Aaltopitsijakku itselle - M&K Linen/aloitettu 27.6. - VALMIS 19.7. kuva
9) Tunika itselle (M) - Hanko & Tennessee/aloitettu 28.6. - HYLÄTTY 19.7.
    Virkattu jakku joululahjaksi - Hanko/aloitettu 19.7. - VALMIS 29.7. kuva
10) Kesäjakku itselle (M) - Tennessee/aloitettu 29.6. - HYLÄTTY 6.8.
      Virkattu jakku itselle (L) - Hanko/aloitettu 5.8. - purettu 24.12.
11) Liivi miehelle (L) joululahjaksi - Drops Alpaca/aloitettu 29.6. - UFO
12) Tyynynpäällinen (2 kpl) - Karuselli/aloitettu 29.6. - VALMIS 5.8. kuva
13) Tyynynpäällinen - Karuselli/aloitettu 29.6. - yhdistetty edelliseen
      Ten stitch blanket - 632 g sukkalankojen jämiä/aloitettu 5.8. - VALMIS 23.10. kuva
14) Miesten sukat (koko 42) joululahjaksi - Nalle Colori/aloitettu 30.6. - VALMIS 19.12. kuva
15) Tunika itselle - Drops Muskat/aloitettu 5.7. - VALMIS 16.7. kuva
16) Pinaattitunika joululahjaksi - Viking Nordlys/aloitettu 20.7. - UFO
17) Pusero joululahjaksi (M) - Florica/aloitettu 20.7. - UFO
18) Liivi itselle (L) - Novita Alpaca/aloitettu 22.7. -purettu 24.12.
19) Pikkujakku itselle - Kelo/aloitettu 22.7. - VALMIS 31.7. kuva
20) Liivi itselle (L) - Kaiku/aloitettu 23.7. - HYLÄTTY 1.8.
      Poncho itselle - Kaiku/aloitettu 1.8. - VALMIS 22.9. kuva

Kuvat ym. tarinaa blogissani

21.12. Eli ei maailmanloppukaan auttanut, vaan kesken tämä jää. Laitoin jo tuohon nuo kolme (# 7, 10 ja 18) purettavaa työtä, joista pari (# 7 ja 18) saattaa saada uuden elämän kevään UWA-tempauksen yhteydessä.Ufoksi jää # 11, jonka kyllä yritän saada valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. # 16 pinaattitunika ja # 17 pusero ovat myös todennäköisesti ufoja, yritän kuitenkin vielä - onhan tässä vielä yksi viikonloppu aikaa :(

1.12. Ei tämä kyllä ajallaan valmistu, mutta vielä on tulossa ainakin pinaattitunika # 16, joka on viimeistelyjä vaille valmis sekä # 17, jonka neulominen on melkein tehty. Yritän myös saada mieheni liivin # 11 joululahjaksi, siitäkin on jo takakappale valmis ja etukappaleitakin n. 10 cm. Neulon siis molemmat etukappaleet yhdellä kertaa, koska inhoan uudelleen aloittamista.
Lähden viikon lomalle itsenäisyyspäivänä ja otan sinne mukaani ainakin nuo viimeiset sukat # 14 ja puseroni # 7. Eli jos oikein hyvin jaksan, saan valmiiksi 18 työtä ja kaksi jää alkutekijöihinsä. Tai sitten tulos on jonkin verran heikompi...

27.10. Viikolla valmistui ten stitch blanket eli kaikki ohuiden sukkalankojen jämät on nyt käytetty. Peitolla on kokoa 110 x 110 cm, joten se on jo käyttökelpoinen. Aion kyllä aikanaan käyttää vielä lisää tulevia jämiä kasvattamaan peittoa, mutta se on tulevaisuuden tavoitetta. Kyjyn osalta homma on valmistunut työ.
Jatkan nyt pinaattitunikan parissa ja otan työmatkalle jotain pienempää, kun junassa ei viitsi neuloa mitään kovin suurta työtä eli sukkia pukkaa...

22.9. Sain vihdoinkin # 1 ja 20 valmiiksi, tällä vauhdilla en kyllä kaikkia saa valmiiksi ajoissa - mutta en aio antaa periksi ihan vielä. Ten stitch blanket taisi olla väärä valinta, se vie edelleen eniten aikaa. Ohuet sukkalangat vähenevät ja peitto kasvaa, mutta vauhti on niin hidas... En kuitenkaan aio jättää sitä kesken, vaikka sitten muut työt jäisivätkin. Saanpahan ainakin ihanan ohuen, pehmeän ja lämpimän torkkupeiton itselleni talveksi!! Työmatkoilla neulon näitä muita töitä, esimerkiksi junamatkoilla sukat ovat kätevämpiä kuin isokokoinen työ.

14.8. ten stitch blanket on koukuttanut ihan totaalisesti, täällä kotona en juuri muuta työtä ota esille. Sukat # 3 sain valmiiksi viime viikolla, menin työpalaveriin Hämeenlinnaan junalla ja sukat on hyvä matkakäsityö.
Olemme lähdössä lauantaina viikon lomalle Välimerelle, joten peittoni saa levätä. Otan mukaani pari kevyempää työtä, joita sitten yritän tikuttaa jossain välissä. Mukaan lähtee siis # 3 eli sukat (taas) ja ehkä # 7, koska lanka on niin kevyttä.

6.8. nyt sitten olen päätynyt lopulliseen listaan eli vielä kalkkiviivoilla pari työtä sai purkutuomion ja nuo tyynynpäälliset yhdistin samaksi työksi. Näin sain tilaa vielä yhdelle uudelle työlle. Enpä olisi aluksi uskonut, että teen vielä toisen Hankojakun, kun sen ensimmäisen alku oli yhtä takkua... Ja tuo ten stitch blanket oli ihan pakko saada mukaan. Punnitsen peiton sitten valmiina, mutta lankoja on täysi muovipussillinen...

31.7. 6 valmista ja useampi vauhdissa. Kaikuliivi meni vaihtoon, nyt olen vähän epävarma teenko tästä langasta mitään kyjyyn vai vaihdanko kokonaan toiseen työhön. Onneksi vielä on aikaa viikko pähkäilyyn. Hankojakku valmistui, virkkaaminen sujui kuitenkin ihan mukavasti. Paha vain, että koko M oli tässä minulle liian pieni ja jakku päätyi joululahjaksi. Teen myöhemmin uuden jakun, jos sen sitten saisin itselleni.

23.7. ja kaikki aloitukset tehty. Muutoksia tullee vielä, ainakin tuo Hanko (#9) taitaa pudota listalta. Tyynynpäälliset saattavat myös yhdistyä yhdeksi työksi, vaikka niitä kaksi teenkin.

20.7. Kovasti on tunkua vielä listalle, varsinkin isoja töitä pukkaa... Viimeiset pari, kolme työtä teen syksyn Novitan ohjeista, siellä näyttää olevan muutama kiinnostava ohje. Ensi viikolla varmistuu, kun lehti ilmestyy, mutta hyvinhän tässä vielä ehtii saamaan viimeisetkin aloitukset puikoille!Hanko-lanka ei ole oikein vakuuttanut. Ensimmäinen yritys meni hylkyyn eikä tämä toinenkaan oikein innosta. Saa nähdä hylkäänkö koko langan... Onneksi vielä on aikaa muokata tätä listaa!
1 kommentti:

  1. Mä kanssa ajattelin, että josko tänä vuonna joululahjat ei valmistuis niin viime tinkaan, kun yleensä.. :)
    Tsemppiä KyJyilyyn!

    VastaaPoista